vineri, 28 decembrie 2012

Punct si de la capat



E atat de greu de acceptat amprenta pe care a pus-o asupra ta o relatie pe care ti-ai dorit-o si n-a mers. 
E ciudat sa iti vezi greselile din trecut si sa iti dai seama ca acum sau niciodata trebuie sa faci o schimbare, pentru ca timpul nu mai are rabdare, oamenii nu mai au rabdare..
E ciudat sa-i asculti pe cei din jurul tau si sa afli atatea lucruri noi care tie poate nici macar ca ti-au trecut vreodata prin minte, pentru ca nu le gaseai locul, dar acum ti se par atat de clare.
Si incerci sa iesi din obisnuinta de a face lucruri minore si inutile si incepi sa realizezi ca ai o varsta, o varsta care necesita o altfel de conversatie, o altfel de intelegere.
Si vorbesti in contradictoriu cu oameni pe care nu-i cunosti, doar pentru ca punctele de vedere sunt diferite si cu cat timpul trece, parerile se accepta mai greu.
E un semnal de alarma pentru mine, e un mare semn de intrebare, sunt multe lucruri de pus pe hartie cu semnul exclamarii si subliniate de care trebuie sa tin cont.
Oamenii care nu se streseaza sunt acei oameni care se inteleg.

Si acum, cand toate lucrurile s-au linistit si toate conturile s-au inchis e timpul sa ma linistesc si eu. Sa nu mai fac aceleasi greseli de orice natura ar fi, sa invat din vorbe si nu neaparat din experienta, sa invat de la oamenii care se agita in jurul meu pentru ca, cu siguranta au un motiv pentru care o fac.
Sa nu ma mai dau cu capul de 2 ori de acelasi prag sau de unul similar. Nu avem timp sa gresim de atatea ori, timpul nu ne asteapta.
A trecut un an si jumatate. Ce am invatat, ce mi-a placut, ce voi mai face, ce nu voi mai face?
Trebuie sa invat ce inseamna mandrie si orgoliu, trebuie sa invat sa fiu sincera indiferent ca celalalt e de aceeasi parere sau nu. Trebuie sa invat sa-mi impun limite de mandire feminina, pentru  ca unele lucruri, oricat as crede sau mi-as dori sa merite, nu vor merita niciodata. Si atunci trebuie sa stiu unde sa pun punct si unde sa o iau de la capat, in alt loc.

Nu mai e greu, e doar greu sa invat acum niste lucruri despre care aveam o alta parere si s-a dovedit a fi gresita. Restul...doar viata! Mintea ocupata te scapa de astfel de stari, momente, sentimente.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.